Consell assessor

Elisa Bertino

Elisa Bertino

La Dra. Elisa Bertino és catedràtica d'Informàtica a la Universitat de Purdue i directora d'investigació al CERIAS (Centre per l'educació i la recerca en seguretat de la informació) des de 2004. La seva recerca cobreix moltes àrees en els camps de la seguretat de la informació i els sistemes de bases de dades. La seva investigació combina aspectes teòrics i pràctics, abordant aplicacions en diversos dominis, com la medicina i les humanitats. Forma part o ha format part dels consells editorials de diverses revistes, moltes de les quals relacionades amb la seguretat, com ara ACM Transactions on Information and System Security, IEEE Security & Privacy i IEEE Transactions on Dependable and Secure Computing. La Dra. Bertino és també membre de l'IEEE i l'ACM. Va rebre el premi IEEE Computer Society Technical Achievement el 2002 per les seves destacades contribucions en el camps dels sistemes de bases de dades, seguretat de bases de dades i als sistemes avançats de gestió de dades. Al 2005 va rebre també el premi Tsutomu Kanai de la IEEE Computer Society per les seves contribucions de recerca pioneres i innovadores en sistemes distribuïts segurs.

Gene Tsudik

Gene Tsudik

El Dr. Gene Tsudik és catedràtic d'informàtica a la Universitat de Califòrnia, Irvine (UCI). Va obtenir el seu doctorat en Informàtica per la USC el 1991. Abans d'arribar a la UCI l'any 2000, va treballar a l'IBM Zurich Research Laboratory (1991-1996) i a la USC / ISI (1996-2000). Els seus interessos en recerca inclouen molts temes de seguretat, privadesa i criptografia aplicada. Gene Tsudik ha estat Fulbright Scholar i Fulbright Specialist (dues vegades), és membre de l'ACM, de l'IEEE, de l'AAAS i membre estranger de l'Academia Europaea. Entre el 2009 i el 2015 va ser l'editor de la revista ACM Transactions on Information and Systems Security (TISSEC, nomenada com TOPS al 2016). El 2017, el Dr. Tsudik va ser galardonat amb el premi ACM SIGSAC Outstanding Contribution Award. També és autor del primer cripto-poema publicat en revistes acadèmiques.

Moti Yung

Moti Yung

El Dr. Moti Yung és investigador a Google Inc. Des de 2016 al 2018 va treballar a Snapchat. Va obtenir el seu doctorat en el departament d'informàtica a la Universitat de Columbia, on actualment treballa també com a professor adjunt. Abans d'això, era consultor tecnològic per a empreses i governs capdavanters, membre de RSA Labs, investigador a CertCo Inc. (originalment, Bankers Trust Electronic Commerce) i membre de IBM Research. Els seus principals interessos de recerca són les àrees de seguretat, criptografia i privadesa, així com els algoritmes de computació distribuïda i altres àrees relacionades amb l'informàtica. Ha estat àmpliament reconegut per les seves extenses contribucions als fonaments de sistemes i protocols criptogràfics bàsics, així com per construccions que donen lloc a un ús pràctic i implementacions en sistemes i xarxes. En els darrers 30 anys, ha estat treballant, tant en qüestions centrals en les bases científiques i teòriques, com en solucions industrials importants, i ha publicat més de 400 obres i té més de 50 patents.

Pierangela Samarati

Pierangela Samarati

La Dr. Pierangela Samarati és catedràtica d’informàtica a la Università degli Studi di Milano. Anteriorment va treballar com a investigadora al Computer Science Laboratory al centre de recerca SRI a California. També va ser professora visitant a la Universitat de Stanford i al Center for Secure Information Systems de la Universitat George Mason. Les seves línees de recerca son la protecció, la seguretat i la privadesa de dades. Ha participat en varis projectes que cobreixen diferents aspectes de la protecció de la informació. En aquests temes ha publicat més de 270 articles en revistes internacionals, congressos i llibres. És co-autora del llibre “Seguretat a bases de dades”, Addison-Wesley, 1995. Membre de l’ACM i de l’IEEE, ha estat galardona amb els premis ESORICS Oustdanding Research award (2018), el IEEE Computer Society Technical Achievement Award (2016), el IFIP TC11 Kristian Beckman Award (2008) i el IFIP WG 11.3 Outstanding Research Contributions Award (2012). També ha estat presidenta o presidenta del comitè de programa de diverses conferències molt prestigioses.

Benny Pinkas

Benny Pinkas

El Dr. Benny Pinkas és catedràtic a la Bar Ilan University d’Israel. Va obtenir el seu doctorat al Weizmann Institute of Science l’any 2000. Anteriorment, havia treballat com a investigador a Intertrust Technologies, Hewlett-Packard, Google i VMWare. Els seus principals àrees de recerca són la criptografia, la seguretat i la privadesa, amb especial atenció a la computació segura. 60 de les seves publicacions estan situades entre les més citades. Va aconseguir una ERC Starting Grant i ha rebut altres ajudes de la Israel Science Foundation, la Israel-US Binational research foundation i el Israel Ministry of Science and Technology. També ha participat a dos consorcis de projectes H2020.

Javier López

Javier López

El Dr. Javier López és catedràtic d'Universitat en el Departament de Llenguatges i Ciències de la Computació de la Universitat de Màlaga, i centra la seva activitat investigadora principalment en les àrees dels Serveis de Seguretat en Xarxes i Protecció d'Infraestructures Crítiques. Ha dut a terme part de la seva investigació en universitats dels Estats Units, Japó i Austràlia. A més, ha participat en més de 300 Comitès de Programa d'esdeveniments internacionals relacionats amb les àrees esmentades, i és autor de més de 200 articles d'investigació publicats en revistes i conferències. Actualment, és Co-Editor del International Journal of Information Security, i membre dels consells Editorials d'una altra desena de revistes internacionals. També és el representant espanyol del IFIP Technical Committee 11 - Security and Protection in Information Processing Systems.

Roberto Di Pietro

Roberto Di Pietro

El Dr. Roberto Di Pietro és actualment catedràtic de ciberseguretat a la Facultat de Ciència i Enginyeria de HBKU, Doha-Qatar, i ha liderat l'esforç per establir un centre de recerca i innovació de primer nivell mundial en ciberseguretat. Abans d'això, va ser el líder mundial de la recerca en seguretat de Nokia Bell Labs des de desembre 2013 fins l'agost de 2017. Va coordinar tres departaments - amb seus a París, Munich i Espoo - amb més de 40 investigadors i enginyers de recerca, que duien a terme recerca en seguretat sempre en línia amb els objectius estratègics de negoci de la marca i buscant traslladar els seus resultats a la innovació. Anteriorment, el Dr. Roberto Di Pietro també va ser professor a la Universitat de Pàdua i a la Universitat de Roma Tre, a Itàlia, sempre dedicat a la investigació en seguretat, i la innovació. El 2010-11 li va ser adjudicada una càtedra d’excel·lència a la Universitat Carlos III de Madrid per la seva recerca en seguretat.  Va començar la seva carrera científíca al 1995, servint durant uns quants anys com a tècnic militar sènior amb el Ministeri de Defensa italià, gestionant projectes complexos de TIC centrats en la seguretat, amb l'objectiu de donar suport a investigacions i sistemes forenses.