Notícies

El Dr. Jordi Herrera (UAB) i la Dra. Cristina Pérez (UOC) participen com a ponents a "ADNTIC: Desxifrant el món de les criptomonedes". Es pot veure la xerrada en aquest enllaç.
El Dr. Eli Ben-Sasson, profesor a Technion - Israel Institute of Technology i co-inventor de los protocolos STARK, FRI i Zerocash, va visitar el grup WiSeCom de la UPF.
El Dr. David Rebollo, del grup CRISES de la URV, ha traspassat. Enllaç
La URV participarà al node espanyol de la infraestructura d'anàlisis de dades de recerca en ciències socials més important d'Europa. SoBigData++ ha estat seleccionant per ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures) per formar part del full de ruta 2021. Enllaç
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari Ara.cat, en el que es centra en el fràgil equilibri entre la ciberseguretat i l'ètica.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer participa al documental "Big data: els perills de viure connectats" emés per TV3.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari Ara.cat, argumentant que Catalunya ha demostrat saber aprofitar l'autogovern per fer un sistema universitari capdavanter.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer parla sobre recerca a la URV i de privadesa de dades durant l'ús de l'aplicació Radar Covid durant la Covid-19 a Tarragona Ràdio
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari Ara.cat, en el qual comenta que si els fons europeus contra la Covid-19 són ben utilitzats per la digitalització, ens poden ajudar.
Marga Cabrera i Jordi Serra, professor d'Informàtica a la UOC, analitzen què és el que fa que Tik Tok agradi tant als joves a Cadena COPE / La Tarde (en Castellà).
El Dr. Jordi Castellà parla sobre ciberseguretat i quins cinc passos seguir per garantir-la a les empreses a l'article Diari de Tarragona (en Castellà)
El Dr. Josep Domingo-Ferrer destaca a Notícies de Canal Reus TV que caldrà valorar l´ètica del control de dades una vegada s´acabi l´estat d´alarma.
El Dr. Jordi Castellà Roca publica un article a les Notícies de Canal Reus TV explicant que equilibrar seguretat i privacitat representa un repte en temps de la COVID-19. També posa de manifest que ens trobem en l’època de la post-privadesa.
David Megías, expert en ciberseguretat i director de l'IN3, el Centre d'Investigació de la UOC, parla a Cadena COPE / Poniendo las calles (en Castellà) sobre quines són les millors estratègies per evitar ser víctimes de ciberdelinqüents, que han augmentat les seves actuacions durant la pandèmia de la Covid-19.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari Ara.cat parlant sobre la geolocalització en el marc de la crisi de la COVID-19.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer explica al Telenotícies de TV3 com reprendre el tercer trimestre de manera virtual perquè ningú es quedi desconnectat, en el marc de la crisi de la COVID-19.
El Dr. Jordi Castellà Roca publica un article al URV digital parlant sobre els riscos per a la privadesa quan l’oficina es trasllada a casa en el marc de la crisi de la COVID-19.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari Ara.cat parlant sobre les TIC i el confinement per la COVID-19.
Oriol Torruella, director de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i David Megías, director de l'IN3 a la UOC, expliquen al Telenotícies de TV3 que la ciber delinqüència es dispara durant la crisi de la COVID-19.
Víctor García Font parla sobre el Dark Web a Radio Andina / Todo por la tarde (en Castellà).
El Dr. David Sánchez de la URV, lidera la participació del grup CRISES al projecte noruec CLEANUP
Guillermo Navarro-Arribas dóna una xerrada al seminari Balance discovery and channel lockdown in Lightning Networks, en el Maynooth University Hamilton Institute
El grup de recerca CRISES de la URV comença la seva participació al projecte europeu SoBigData++, que desenvolupa una infraestructura de recerca multidisciplinar per l'anàlisis de grans volums de dades
ISG/UPC participa al projecte europeu i3-market+, que té com a objectiu construir una economia de dades comuna a nivell europeu
Investigadors del grup de recerca WiSeCom de la UPF participen a l'agrupació de tecnologies emergents per a la realització de projectes de valorització i transferència, FEM-IoT
Investigadors del grup de recerca CRISES de la URV participen a 2 agrupacions de tecnologies emergents per a la realització de projectes de valorització i transferència, de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de DRAC (liderada a la URV pel Dr. Oriol Farràs) i FEM-IoT (pel Dr. Jordi Castellà)
Carla Ràfols dóna una xerrada dins del marc del 23è Workshop on Elliptic Curve cryptography titulada "A Survey on SNARKs".
Els 6 grups de CYBERCAT formen part de la xarxa "SECURITAS: Red de investigación en ciberseguridad y privacidad", que donarà inici formalment el proper 1 de Gener de 2020
Amb el Cyber Monday acostant-se, el Prof. Jordi Serra adverteix sobre els perills que pot suposar fer compres per Internet a RAC 1 / 14/15.
El director del CYBERCAT, el Dr. Josep Domingo-Ferrer, dona una xerrada a la "Jornada sobre Economia i Digitalització" del Col·legi d’Economistes de Tarragona titulada "Auditoria de l’aprenentatge profund enfront del secret industrial".
Intervenció del Dr. Josep Domingo-Ferrer al programa "Telenotícies" de TV3 parlant del ús que fa l´INE amb les dades dels usuaris i de la seva privadesa.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari de Tarragona parlant sobre les xarxes socials i les mobilitzacions arran de la sentència.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari de Tarragona parlant sobre les dades privades a Internet.
Entrevista al Dr. Josep Domingo-Ferrer al programa "Popap" de Catalunya Ràdio parlant sobre el virus de Rayban a Instagram.
Els doctors Josep Domingo-Ferrer i David Sánchez participen com a ponents al workshop "Huawei Trustworthy Cloud Service" organizat per l'empresa Huawei a Helsinki, Finlàndia
El Jordi Herrera-Joancomartí dona una xerrada sobre criptomonedes a l´aula d´extensió universitària del Ripollet (Ripollet), explicant qué son i com funcionen els bitcoins.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer participa al programa "Popap" de Catalunya Ràdio parlant de Whatsapp i Telegram.
El Dr. Josep Domingo-Ferrer, participa a una taula rodona sobre la confiança en l'administració pública en el marc del Congrés de Govern Digital 2019
Víctor García Font, professor dels estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, explica com és possible que les criptomonedes obrin les portes a plataformes d'economia col·laborativa a l'article El Periódico (en Castellà)
La professora Helena Rifà, directora del Màster de Seguretat de les TIC de la UOC i directora de la Càtedra IBM-UOC de Ciberseguretat, dóna recomanacions sobre com crear contrasenyes segures i fàcils de recordar a l'article Diari de Tarragona
Jordi Serra, professor d'estudis d'Informàtica a la UOC, parla sobre les compres a Internet i com evitar estafes a Catalunya Ràdio
El Dr. Josep Domingo-Ferrer, dona una xerrada a la conferència FQAS 2019 (International Conference on Flexible Query Answering Systems), celebrat a Amantea, Itàlia titulada "Grans volums de dades personals, RGPD i anonimització"
Entrevista al professor de la UOC Jordi Serra a À Punt, en la que parla sobre la problemàtica de Huawei i Google
Jordi Herrera-Joancomartí participa al Pint of Science Festival de Barcelona amb una xerrada sobre el Bitcoin: ´una proposta per al desenvolupament d´una moneda digital resistent a la censura´.
Josep Maria Ganyet i el professor de la UOC Jordi Serra parlen sobre les afectacions als usuaris de mòbils Huawei degut a les tensions entre Xina i els EUA a RAC 1 / 14/15
El Jordi Herrera-Joancomartí dona una xerrada sobre criptomonedes a l´aula d´extensió universitària d'Osona (Vic), explicant qué son i com funcionen els bitcoins.
La Dra. Vanesa Daza coordinarà juntament amb el Dr. Josep Blat el projecte Europeu PRESENT (Photoreal Realtime Sentient Entity), seleccionat a la crida H2020-ICT-2018-03. Es tracta de un projecte de recerca i innovació que té com objectiu principal el desenvolupar companys digitals virtuals. [Més informació].
El Dr. Josep Domingo-Ferrer participa al programa Popap de Catalunya Ràdio parlant de la seguretat a les xarxes WIFI als trens d'alta velocitat.
El director del CYBERCAT, el Dr. Josep Domingo-Ferrer, dona una xerrada al congrés PAKDD 2019 (en anglès) titulada "Empowering Subjects, Users and Controllers when Anonymizing Big Data for Knowledge Discovery and Data Mining".
La Dra. Vanesa Daza lidera BAnDIT, una "Innovation Training Network" financiada pel programa Marie Skłodowska­ - Curie de la Comissió Europea amb l'objectiu de desenvolupar una plataforma avançada per tal de avaluar amenaces i debilitats d'aplicacions basades en blockchain. El grup CRISES de la URV també participa en aquesta xarxa.
El Dr. Jordi Castellà Roca publica un article al Diari de Tarragona parlant sobre l'origen d'Internet, el pros i les contres.
El director del CYBERCAT, el Dr. Josep Domingo-Ferrer, dona una xerrada a la Jornada sobre Intel·ligència artificial i protecció de dades, organitzada per l'APDCAT i el Mobile World Capital de Barcelona
El Dr. Josep Domingo-Ferrer publica un article al Diari de Tarragona parlant sobre la Intel·ligència Artificial.
La Vanguardia entrevista el grup ISG/UPC: "La seguritat a les xarxes no es un problema dels experts si no de tota la societat".
El Dr. Josep Domingo-Ferrer, director de CYBERCAT, guanya el premi ICREA-Acadèmia per tercera vegada consecutiva.
El Jordi Herrera-Joancomartí dona una xerrada sobre criptomonedes a l´aula d´extensió universitària de Sabadell, explicant qué son i com funcionen els bitcoins.
La professora de la UOC Helena Rifà Pous parla sobre com no és gens recomanable donar dades personals a Internet o a la xarxa a Ràdio Estel